KOSOVO: RADNA SKUPINA NIEJ POSTIGLA KONSENZUS O IZBORNOM SUSTAVU

Radna skupina za izbore na Kosovu nije postigla konsenzus o izbornom sustavu na parlamentarnim izborima, koji će se na jesen održati na Kosovu.

Radna skupina je u srijedu kasno navečer usvojila sve preporuke u vezi s predstojećim izborima, koje će danas predati civilnom upravitelju UN-a na Kosovu Harriju Holkeriju na razmatranje. Iz ovih preporuka nije proizašlo zajedničko stajalište izbornom sustavu koji će biti primjenjen na jesen u parlamentarnim izborima na Kosovu.

Konsenzus nije postignut jer je Demokratski savez Kosova Ibrahima Rugove ustrajao na primjeni proporcionalnog sustava sa zatvorenim listama, dok su se Demokratska partija Kosova Hashima Thaqia i Alijansa za budućnost Kosova Ramusha Haradinaja suglasile da se Holkeriju preporuči proporcionalni sustav sa otvorenim listama.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Konačnu odluku o tome po kojem sustavu će se održati predstojeći kosovski izbori donijet će ubrzo civilni upravitelj UN-a na Kosovu, Harri Holkeri, koji će odrediti i točan datum održavanju parlamentarnih izbora na Kosovu.

(Hina) xbb ysb

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara