Kosovska skupština osudila srbijansku rezoluciju o teritorijalnoj autonomiji Kosova

SKUPŠTINA Kosova na svojoj je plenarnoj sjednici u četvrtak najoštrije osudila nedavnu rezoluciju Skupštine Srbije o teritorijalnoj autonomiji Srba na Kosovu.

Deklaraciju kojom se osuđuje donošenje te rezolucije pročitao je predsjedajući današnje sjednice Fatmir Sejdiu iz Demokratskoga saveza Kosova, a deklaraciju su potom podržali svi nazočni zastupnici.

Sejdiu je donošenje rezolucije nazvao protuustavnim i destruktivnim činom s ciljem destabiliziranja Kosova i regije te kompomitiranja pred međunarodnom zajednicom.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Srbijanska skupština donijela je početkom prošlog tjedna rezoluciju, uz suglasnost svih parlamentarnih stranaka, u kojoj se zalaže za teritorijalnu autonomiju Srba na Kosovu.

Ideju o teritorijalnoj autonomiji na Kosovu iznio je i srbijanski premijer Vojislav Koštunica prilikom nedavnog posjeta Bruxellesu, ali su to dužnosnici EU odbili podržavajući pristup međunarodne zajednice po kojem prije razgovora o konačnom statusu moraju biti uspostavljeni standardi koji se tiču demokratskog ustroja Kosova.

Zastupnici srpske koalicije "Povratak" i danas su bojkotirali rad Skupštine Kosova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara