Kosovski mediji o Mesićevom posjetu Beogradu

SVI KOSOVSKI dnevnici na albanskome pridaju u četvrtak posebnu medijsku pozornost prvom službenom posjetu hrvatskoga predsjednika Stjepana Mesića Beogradu.

Dnevnik "Zeri" u tekstu pod naslovom "Zbližavanje neprijatelja" navodi kako je Mesićev posjet Beogradu imao simboličan karakter, dok, kako navodi list, mnoga otvorena pitanja nisu dotaknuta u službenim razgovorima hrvatskog izaslanstva s visokim dužnosnicima Srbije i Crne Gore.

"Zeri" također ističe da su hrvatski predsjednik i predsjednik Srbije i Crne Gore Svetozar Marović uputili međusobne isprike za zločine počinjene u proteklih deset godina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dnevnik "Zeri" navodi kako Hrvatska u načelu nije bila protiv povratka Srba, ali da zahtjeva od Srbije i Crne Gore da vrati imovinu hrvatskih tvrtki, koje su pod Miloševićevim režimom opljačkane ili pretvorene u državnu imovinu.

Dnevnik "Koha Ditore" u izvješću iz Beograda navodi da su Mesić i Marović ocijenili kako ne treba gledati u prošlost, već da se treba okrenuti prema budućnosti, europskim integracijama i regionalnoj suradnji. Mesić i Marović, navodi "Koha Ditore", istaknuli su važnost individualne odgovornosti onih koji su počinili ratne zločine.

Svi kosovski elektronski mediji u srijedu su opširno izvještavali o Mesićevom posjetu Beogradu.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara