KOSOVSKI VJERSKI POGLAVARI OSUDILI NASILJE NA KOSOVU

Poglavari Islamske zajednice i Rimokatoličke crkve na Kosovu, muftija Naim Trnava i biskup Mark Sopi najoštrije su u utorak osudili uništavanje vjerskih objekata i nasilje do kojeg je prošlog tjedna došlo na Kosovu.

Muftija Ternava i biskup Sopi izrazili su, u razgovoru s kosovskim premijerom Bajramom Rexhepijem, podršku formiranju posebnog fonda za obnovu razorenih objekata.

Poglavar Islamske zajednice na Kosovu pozvao je građane Kosova na izbjegavanje nasilje i suradnju s kosovskim institucijama izrazivši žaljenje zbog spaljivanja pravoslavnih crkava na Kosovu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Islam, ali i druge vjeroispovjesti, protive se nasilničkim djelima spaljivanja vjerskih objekata, bilo da su to crkve, sinagoge ili džamije", rekao je muftija Trnava.

Kosovski biskup Sopi izrazio je nadu da su prošlotjedni događaji poslednji put da se nasilje događa na Kosovu ocijenivši da su građani učinili veliku grešku izabravši nasilje umjesto mirna sredstva za postizanje ciljeva. Poglavari obiju vjerskih zajednica izrazili nadu kako će građani Kosova surađivati s kosovskim i međunarodnim institucijama u prevazilaženju posljedica prošlotjednih nereda i nasilja.

(Hina) xbb ybr

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara