Koštunica: Gospodine Rehn, u kojoj mjeri priznajete Srbiju?

Koštunica: Gospodine Rehn, u kojoj mjeri priznajete Srbiju?

PREDSJEDNIK srbijanske vlade Vojislav Koštunica za tamošnje je Večernje novosti izjavio kako se u Srbiji, "nakon proglašenja lažne države 17. veljače i poslije odluke EU da protupravno pošalje misiju EULEKS za provođenje odbačenog Ahtisarijevog plana", opravdano otvorilo pitanje u kojim granicama EU priznaje Srbiju.

To pitanje se posebno nameće, smatra Koštunica, nakon zaključka Europske komisije koja je "konstatirala da je Priština proglasila nezavisnost, a ignorirala da su Vlada i Skupština Srbije poništile tu odluku".

Koštunica od europskog povjerenika za proširenje Ollija Rehna očekuje da mu odgovori poštuje li EU u sporazumima koje ima za potpisati sa Srbijom teritorijalnu cjelovitost Srbije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Državne institucije i građani Srbije zahtijevaju odgovor na pitanje u kojim granicama EU priznaje državu Srbiju. Svaki sporazum Srbije i EU podrazumijeva da obje strane znaju koje su granice Srbije", rekao je Koštunica. Naveo je i da se, ako EU želi partnerstvo sa Srbijom, to pitanje mora odmah razriješiti.

K.C.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara