Kosumi: Ubojice Envera Haradinaja hoće zapaliti Kosovo

KOSOVSKI premijer Bajram Kosumi ocijenio je da su za ubojstvo brata bivšeg premijera Ramusha Haradinaja, Envera, odgovorni ljudi koji već godinu dana prijete da će "zapaliti Kosovo".

"Cilj jučerašnjeg ubojstva bio je uzdrmati stabilnost na Kosovu", kazao je Kosumi, dodajući kako je od najviših dužnosnika UNMIK-a i policije zatražio da primjene sva sredstva da pronađu krivce.

Premijer Kosumi izrazio je zabrinutost da bi ovo ubojstvo moglo izazvati novo nasilje, s obzirom na stanje kosovskih institucija koje bi trebale jamčiti sigurnost na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

On je tijekom posjeta obitelji Haradinaj u selu Glođane kod Dečana na zapadu Kosova, u kojemu je bio zajedno s predstavnicima kosovske vlade, ocijenio da su odgovorni za ubojstvo Envera Haradinaja pokušali izazvati nemire na Kosovu nakon predaje Ramusha Haradinaja Haaškom tribunalu.

Kosumi je pozvao građane Kosova na mir, pozvavši da se "ne kažu riječi koje mogu izazvati veće probleme".

Haradinaj, pripadnik bivše Oslobodilačke vojske Kosova i pripadnik Kosovskog zaštitnog korpusa ubijen je u petak oko 15.00 sati na cesti Peč-Dečane, kod sela Raushiq, a bit će pokopan u nedjelju za kada je predsjednik Kosova Ibrahim Rugova na Kosovu proglasio dan žalosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara