Kovač: Postoji skupina aktivista kojima je cilj rušiti ugled Hrvatske u svijetu

Kovač: Postoji skupina aktivista kojima je cilj rušiti ugled Hrvatske u svijetu

Screenshot: YouTube

MIRO Kovač, ministar vanjskih i europskih poslova propale Vlade, za Dnevnik 3 izjavio je kako postoji skupina ljudi kojima je jedini cilj narušiti ugled Hrvatske u svijetu.

"Imamo ljude, aktiviste, ne navijače, koji idu ciljano u Francusku kako bi ometali utakmicu, koji bi radili incidente, koji bi prekidali utakmicu i koji su tamo sa određenim ciljem, a cilj je da naruše ugled Hrvatske i da Hrvatsku zaustave na putu prema nekom od trofejnih mjesta na europskom prvenstvu", o rušenju ugleda zemlje govorio je čovjek koji je osuđenog dilera kokaina i neonacista Velimira Bujanca nedavno u njegovoj emisiji nazvao eruditom.

"Gospodine Bujanec, vi pokazujete da imate enciklopedijsko znanje, vi ste neka vrsta enciklopedista, vi ste prosvjetitelj", kazao je Kovač početkom svibnja kontroverznom novinaru.

Kovač je sinoć u Dnevniku naglasio kako je razgovarao s francuskim članom vlade zaduženim za europske poslove.

"Zamolio sam ga da francuske vlasti zaista učinkovito djeluju u Bordeauxu u sljedećoj utakmici protiv Španjolske kako bismo spriječili da ti aktivisti koji imaju te zle namjere, koji svima nama kvare raspoloženje, posebno ljudima koji su išli u Francusku potrošiti svoj novac koji su mukotrpno zaradili i uživati u nogometu, da se nemoramo sramotiti zbog šake aktivista", rekao je Kovač.

Ne odustaju od preslagivanja

Kovač se osvrnuo i na događanja u HDZ-u, odnosno sve glasnije nezadovoljstvo radom Tomislava Karamarka, šefa stranke. Šef diplomacije vlade na odlasku o tome je govorio prilično diplomatski.


"Mi smo demokratska stranka i svatko ima pravo izraziti svoje mišljenje, ali mi ćemo ovih dana imati sjednicu predsjedništva i tu ćemo mi raspraviti u svojoj kući kako ćemo dalje, na koji način ćemo izaći iz ove situacije. Ono što mogu reći, ja sam imao privilegiju započeti svoj radni vijek kod predsjednika Tuđmana i naučio sam da je na prvom mjestu država, na drugom mjestu je stranka, a na trećem osobni interesi. Mi ćemo donijeti odluku koja će biti u interesu Hrvatske i HDZ-a. Mi ćemo donijeti najbolju moguću odluku za državu i za stranku", istaknuo je.

Upitan o preslagivanju, rekao je kako je sve još moguće.

"Mi moramo izvršiti pripreme za izbore, vidjet ćemo kako će to biti, kada će to biti, kada će i hoće li biti donesena odlukau Saboru o raspuštanju Sabora, mi to još ne znamo. Gospodin Reiner je nešto govorio o početku sljedećega tjedan. Ono što ja mogu reći, mi ćemo vrlo skoro, sljedećega tjedna o tome razgovarati, na stranačkim tijelima i donijeti najbolju odluku za Hrvatsku državu i za HDZ", dodao je.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara