Kovačević: Titov spomenik srušili su srpski obavještajci

HKDU-ov predsjednički kandidat Anto Kovačević obećao je danas da će se, postane li predsjednik, zalagati za reviziju pretvorbe i privatizacije, za vraćanje dostojanstva braniteljima, naciji i dužnosti Predsjednika RH, te za bolju skrb Hrvatske prema Hrvatima u BiH.

Funkcija Predsjednika Republike svedena je na fikus i potpuno obezvrijeđena, ocijenio je Kovačević na konferenciji za novinare, zauzimajući se za ponovno uvođenje polupredsjedničkog sustava, u kojem bi, smatra, predsjednik trebao imati "apsolutnu vlast barem nad sigurnosnim službama i vojskom".

"Pravom predsjedniku trebalo bi biti važnije što misli hrvatski narod, nego EU, važniji stav branitelja, nego stav Carle Del Ponte ili Florance Hartmann", kazao je Kovačević.

Veliku ulogu u obezvrjeđivanju funkcije Predsjednika, po Kovačeviću, odigrao je sadašnji predsjednik Stjepan Mesić, kojemu posebno zamjera poteze na gospodarskom planu, poput ulaska ruskog Mečelja u Sisačku željezaru i pristupanje projektu Družba Adria.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Izborni slogan "Za mene su ljudi ispred politike", HDZ-ove protukandidatkinje Jadranke Kosor, Kovačević smatra neukusnim, jer, kaže, onaj tko doista mari za ljude ne bi, u ovakvoj ekonomskoj situaciji, na jumbo-plakate rasipao desetke milijuna kuna.

Izrazio je nezadovoljstvo medijskim praćenjem predsjedničke kampanje, ocjenjujući da mediji favoriziraju dva predsjednička kandidata, dok ostale, poput njega (Kovačevića), zapostavljaju, ili čak potpuno ignoriraju.

Kovačević je osudio rušenje Titova spomenika u Kumrovcu, ocjenjujući da takvo što nije mogao napraviti niti jedan Hrvat.

"To je, zasigurno, podvala srpskih obavještajaca i KOS-a, koji pokušavaju usporiti put Hrvatske u EU", smatra Kovačević.

Ocjenjujući da hrvatska vlast zapostavlja Hrvate u BiH, Kovačević se zauzeo za istodobni ulazak Hrvatske i BiH u EU, u koju, kaže, "ne bi valjalo srljati, da ne bi ponovili pogrešku iz 1918.".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara