kramarić: LS nije stranka za jednokratnu uporabu

´Želio bih da pokažemo da Liberalna stranka nije stranka za jednokratnu uporabu i da bez te stranke nema moderne, građanske i europske Hrvatske´, poručio je sa današnje sjednice Središnjeg odbora LSa predsjednik stranke Zlatko Kramarić i naglasio da je LS spreman stati na čelo takvoj političkoj opciji.

Kramarić je naglasio da LS u Hrvatskoj promovira regionalni pristup podsjećajući da su liberali u Osijeku odmah reagirali čim se pojavila vijest da će više od 2300 radnika ´Borova´ biti otpušteno. ´Moramo prepoznavati znakove ulice i na probleme građana imati odgovor´, rekao je dodajući da se takvim djelovanjem stvara ideja liberalne alternative.

´Ako jedna stranka kao papagaj stalno ponavlja: ceste i stanovi, zašto mi ne bismo ponavljali: manjine, regionalni koncept´, naveo je Kramarić ustvrdivši da je upravo LS zaslužan za donošenje Ustavnog zakona o pravima nacionalnih manjina, a ne Ivo Sanader kako je na kraju ispalo.

Predsjednik LS-a također je ocijenio da ni nakon tri godine smisao koalicije nije definiran jer se SDP i HSS sastaju oko privatizacije pa ispada da postoje ´partneri prvog reda i sateliti´. ´To soliranje ne smijemo dopustiti tim više što je opće poznato da SDP i HSS nemaju dovoljan broj ruku u paralamentu´, rekao je Kramarić.

Po njegovim riječima, kamen kušnje za koaliciju ipak neće biti privatizacija, već izborni zakon. ´LS će se založiti da se hrvatska politička scena uredi poželjno, da u njoj progovori i građanska tiha većina, a ne bipolarno, na opasnu podjelu lijevo i desno´, kazao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kramarić je poručio da treba učvrstiti liberalnu scenu i inzistirati na zajedničkom nastupu kao respektabilne političke opcije jer se, upozorio je, može desiti da nitko od liberalnih stranaka ne uđe u parlament.

Odgovarajući na kritike nekih LS-ovaca izazvane njegovim razgovorom s Draženom Budišom, rekao je da su oni nasjeli negativnoj medijskoj slici i poručio da su pregovarali o zatečenom stanju, a ne o budućim odnosima jer još nije poznat Izborni zakon.

´Situacija nije sjajna, ali je izazovna. Ovi su izbori itekako važni jer će na dulje vrijeme odrediti političku kartu Hrvatske´, ocijenio je Kramarić poručivši da Središnji odbor treba prenijeti pozitivno ozračje na predstojeći stranački Sabor, a ne se baviti sam sobom ni povoditi raznim anketama.

Središnji odbor LS-a nastavio je s radom na zatvorenoj sjednici, a o zaključcima će stranka izvijestiti naknadno. Središnji odbor ujedno je i priprema za unutarstranačke izbore 25. siječnja kad će se na 3. Saboru stranke birati predsjednik LS-a između tri kandidata: Zlatka Kramarića, Bože Kovačevića i Ive Banca. Tad će se obilježiti i 5. godišnjica osnutka LS-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara