Kreću prijave za popis stanovništva: Kad smo tako relaksirani, kome se to uopće radi?

Foto: Arhiva

KOLIKO relaksirano žive hrvatski građani, pogotovo armija od 335 tisuća nezaposlenih, trebalo bi se vidjeti već sutra ujutro, kad u većini županija počinju prijave za kontrolore i popisivače stanovništva.

Ako je suditi po zadnjim izjavama premijerke Kosor, Hrvati radije kupuju nove automobile i iskorištavaju socijalne povlastice za nezaposlene, pa će se valjda rijetki uputiti u gradske kotare na prijavu za popisivače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako je vjerovati premijerki, postoji velika bojazan da Državni zavod za statistiku neće uspjeti angažirati potrebnih 15 tisuća popisivača, 2000 kontrolora, 180 instruktora i 45 koordinatora za travanjski popis.

Ako slijedimo Kosoričinu logiku, Hrvatima je toliko dobro da im tri do četiri tisuće kuna naknade za popisivanje nije toliko bitno za egzistenciju da bi se sutra gnjavili prijavama po gradskim kotarima. Kako premijerka živi paralelni život od svojih sugrađana, bit će ipak  da od sutra možemo  očekivati tisuće nezaposlenih, očajnih i nerelaksiranih hrvatskih građana na mjestima za prijavu. Trebat će im lijep rukopis kod popisivanja i čelični živci kod obilaska domaćinstava svojih relaksiranih sugrađana.

Za razliku od 2001. kad je popis trajao dva tjedna, ove će se godine odužiti na četiri tjedna, pa će i broj popisivača biti manji. Obuka popisivača trajat će četiri dana, a najdetaljniji podaci o popisu stanovništva mogu će naći na službenim stranicama Državnog zavoda za statistiku.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara