krenuo promet jadranskom cestom od novog vinodolskoga

Dionica jadranske ceste Rijeka Novi Vinodolski otvorena je za sve kategorije vozila, a dionica Novi Vinodolski Senj Karlobag Sveta Marija Magdalena samo za osobna vozila uz zimsku opremu, javio je popodne HAKL

Dionica Karlovac - Gračac prohodna je za sva voila s obaveznom zimskom opremom, a posebice na dionici Udbina - Gračac, dok je dionica Gračac - Knin još zatvorena za sav promet.

Cesta Obrovac - Gračac otvorena je za promet svim kategorijama vozila, uz zimsku opremu. Vozi se usporeno jednom trakom, jer se druga traka još čisti. Karlovac - Rijeka otvorena je za sav promet uz zimsku opremu, no na dionici Vukova Gorica - Zdihovo obvezni su lanci za teretna vozila. Na dionici Kikovica - tunel Tuhobić povremeni bočni udari i olujnog vjetra. Također i cesta Kikovica - Gornje Jelenje - Sopač otvorena je za sav promet.

Kapela - Jezerane - Brinje još je zatvorena za sva vozila iznad 7,5 tona, a na dionici Žuta Lokva - Vratnik - Senj otvoren je promet za sva vozila, no vozilima iznad 7,5 tona potrebni su lanci.

Na cesti Žuta Lokva - Otočac - Perušić - Lički Osik - Gospić - Gračac obvezna zimska oprema, a za kamione iznad 7,5 tona lanci za snijeg, kao i na cesti Korenica - Bunić - Lički Osik - Gospić - Karlobag.

Na cesti za Platak obvezna je zimska oprema, a i cesta za Sljeme je otvorena, a autobusi voze redovito od Blizneca.

Paški i most Dubrovnik zatvoreni su samo za prvu skupinu vozila (autobusi na kat, vozila s kamp-prikolicom i motocikli), a Maslenički i Krčki most otvoreni su za sve kategorije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ceste Dobroselo - Mazin Bruvno zatvorena je za sve skupine vozila, dok je 5 Karlobag - Gospić na dionici Gospić - Oštarije i županijskom cestom Bjelopolje - Lapac moguć promet samo sobonih vozila uz lance.

Sučević - Srb - Brotnja otvorena je za sva vozila uz obveznu zimsku opremu. Za osobna vozila obvezna je zimska oprema, za manja teretna vozila i autobusi lanci, a kamionima s prikolicom i tegljačima s poluprikolicom promet je zabranjen na sljedećim cestama:

Koranski most - Saborsko, Udbina - Lovinac, Špilnik - Vrhovine - Borje i Glina - Pokupsko, te cesta Kutjevo - Orahovica.

Zimski uvjeti traju na cestama šireg bjelovarskog, daruvarsko i sisačkog područja. Na ostalim državnim cestama u kontinentalnom dijelu zemlje nema većih teškoća. Na pojedinim dionicama vozi se usporeno, zbog kolnika prekrivenih snijegom ili poledice.

Na graničnim prijalzima sa Slovenijom više nema duljih čekanja.

Zbog zimskih uvjeta na graničnim prijelazima na području Osječko-baranjske županije (Donji Miholac, Duboševica i Erdut) zabranjen je ulaz u Hrvatsku teretnim vozilima, te osobnim vozilima koja ne posjeduju propisanu zimsku opremu.

U prekidu su trajektne linije s Pagom i Rabom, kao i linija Brestova - Porozina za otok Cres.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara