Križevci: Županija će nastaviti poticati poduzetništvo

KOPRIVNIČKO-KRIŽEVAČKA županija namjerava i dalje vlastitim novcem poticati poduzetništvo i malo gospodarstvo, rečeno je danas na radnom sastanku župana Josipa Friščića s Gradskim poglavarstvom Križevaca.

U poduzetničkim zonama u Koprivničko-križevačkoj županiji na površini od oko tri milijuna četvornih metara u protekle dvije godine otvoreno je 76 malih tvornica, pogona, poduzetničkih i obrtničkih radionica koje zapošljavaju 1.950 ljudi.

Udruženim novcem županije i Ministarstva obrta, malog i srednjeg poduzetništva odobreno je 67 milijuna kuna poduzetničkih kredita, što se pokazalo najbržim i najdjelotvornijim načinom poticanja malog gospodarstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Friščić je najavio da će već idućeg tjedna predložiti Županijskom poglavarstvu da iz proračuna sudjeluje u sufinanciranju daljnjeg uređenja poduzetničkih zona u tom kraju s udjelom od 10 posto, odnosno oko pet milijuna kuna.

Računa se da će nove poduzetničke zone u Križevcima, Koprivnici i Đurđevcu privući domaće i strane poduzetnike koji uz manja ulaganja mogu pokrenuti proizvodne i uslužne djelatnosti brže nego u velikim gradskim središtima.

(Hina) xon ymd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara