Krležini dani u Osijeku od 7. do 10. prosinca

KAZALIŠNOTEATROLOŠKA manifestacija Krležini dani u Osijeku održat će se od 7. do 10. prosinca, izvijestio je predsjednik organizacijskog odbora Branko Hećimović.

U sklopu "Krležinih dana", koji se održavaju pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, Osječko-baranjske županije i Grada Osijeka, održat će se znanstveni skup, smotra kazališnih ostvarenja, popratne izložba te predstavljanje novih teatroloških izdanja.

Otvaranje "Krležinih dana" bit će u osječkom Hrvatskom narodnom kazalištu 7. prosinca navečer, kada će biti izveden "Teštament" Pere Budaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na znanstvenom skupu "Hrvatska dramska književnost i kazalište u svjetlu estetskih i povijesnih mjerila" govorit će, uz ine, kako je najavljeno, Dubravko Jelčić, Dunja Fališevac, Stanislav Marijanović, Nikola Batušić, Branko Hećimović, Nedjeljko Fabrio, Velimir Visković, Tomislav Sabljak, Branimir Donat, Ana Lederer i Milorad Nikčević.

Predstavit će se "Hrestomatija novije hrvatske drame" Borisa Senkera, monografija "Redatelj Tito Strozzi" Ane Lederer i zbornika "Krležini dani u Osijeku 2002."

Prije službenoga otvaranja Krležinih dana u Osijeku otvorit će se izložba "Scenografski radovi Želimira Zagotte".

Na danima će biti izvedene i drame Ivana Kušana "Čaruga", Ane Prolić "Slučaj Hamlet" i Augusta Šenoe "Ljubica".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara