Krsnik: Odluka suda pokazala je da nismo svi jednaki pred zakonom

KAO ŠTO je kazao i sinoć u emisiji Otvoreno HRT-a odvjetnik Vladimira Zagorca Krešimir Krsnik ponovio je danas kako nisu svi jednaki pred zakonom.

Odvjetnik Krsnik je sinoć rekao da ako se ročište uistinu održi te ako se zbog neodazivanja protiv njegovog klijenta raspiše tjeralica, da će to predstavljati "kraj pravne države", te da će se zbog svega žaliti ne samo hrvatskim, nego i "europskim institucijama.

Danas je ponovio slično.

"Potvrdilo se da u Hrvatskoj nema vladavine prava i da nismo svi jednaki pred zakonom" - rekao je Krsnik dodajući kako je njegova bolest jedini objektivni razlog za traženje odgode.

Krsnik i dalje tvrdi kako poziv na sud njegov klijent nije dobio, te da policija zna njegovu adresu u Beču. No, Zagorčev odvjetnik vjerojatno zna i sam kako hrvatska policija pozive šalje samo unutar Republike Hrvatske.

Za Index je to potvrdio glasnogovornik našeg MUP-a Zlatko Mehun. "Hrvatska policija pozive šalje samo unutar Republike Hrvatske, Zagorec je hrvatski državljanin i poziv treba primiti na hrvatskoj adresi. Budući da je Zagorec u inozemstvu njegov je problem kako će primiti poziv." - rekao nam je Mehun.

Sud je danas naložio raspisivanje tjeralice i zahtjev za pritvaranjem Vladimira Zagorca zbog opasnosti od bijega, opasnosti na utjecanje na svjedoke te zbog teških okolnosti kaznenog djela za koja se Zagorec tereti, a to su protupravno pribavljanje visoke imovinske koristi i oštećenje državnog proračuna u visini oko 5 milijuna dolara, koliko je procijenjena vrijednost dragulja koje je Zagorec odnio iz sefa iz Ministarstva obrane.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara