Krunskoj svjedokinji protiv kirurga Šimića prijetili smrću

PRIJE nekoliko dana Ljerka Krajnović, krunska svjedokinja u slučaju protiv riječkog kirurga Ognjena Šimića primila je ozbiljnu prijetnju putem SMS-a. Prijetnja je glasila tako da ju se upozorilo da osigura svoje dijete jer će "ostati bez majke".

Podsjetimo, Krajnović je 2006. u suradnji s USKOK-om pokrenula postupak protiv Šimića zbog toga što je od pacjenata i njihove rodbine primao mito.

Suđenje odgođeno zbog Šimićevih srčanih tegoba

Suđenje Šimiću, optuženom za 18 slučajeva primanja mita, na Županijskom sudu u Rijeci odgođeno je zbog njegovih srčanih tegoba koje su ga danas natjerala da potraži pomoć na hitnoj riječkog KBC-a. Predsjednica Sudskog vijeća Ika Šarić odgodila je raspravu do idućeg ponedjeljka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na dosadašnjem dijelu suđenja već je svjedočilo nekoliko ljudi koji su Šimiću davali mito za operacije njegovih bližnjih i članova obitelji. Gotovo svi svjedoci pred sudskim vijećem kojim predsjeda sutkinja Ika Šarić iznose jednake priče. Pacijenti u teškom stanju i bolesna srca dolaze kod Šimića na pregled koji nakon toga govori o listama za operacije na kojima pacijenti dugo čekaju.

Šimić se optužuje da je kao pročelnik Klinike za kardijalnu i vaskularnu kirurgiju riječkog KBC-a od 1998. do 2006. u 18 slučajeva primio ukupno 210.000 kuna mita. Tako stečen novac oprao je kupnjom automobila, nekretnina i polaganjem na bankovne račune.

D.M.
Foto: HRT

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara