Kurjak tvrdi da nikada nije manipulirao jajnim stanicama

ASIM KURJAK, bivši predstojnik Klinike za ginekologiju i porodništvo zagrebačke bolnice Sveti duh priopćio je danas preko svog odvjetnika da nikada nije manipulirao jajnim stanicama za što je osumnjičen zajedno s još četiri osobe.

"U mojoj profesionalnoj karijeri nikada nisam uzeo jajnu stanicu, oplodio je i vratio zametak u maternicu. Dobro se zna da je to posao biologa", stoji u priopćenju koje je medijima putem odvjetnika Silvija Degena uputio Kurjak.

Kurjak nadalje tvrdi da nikoga nije tražio da to učini, te da to nije ni mogao jer, kako kaže, u medicini ne postoji zapovjedna odgovornost.

U nastavku priopćenja Kurjakov odvjetnik opovrgava da je ikad izjavio da jajna stanica nije dio ljudskog tijela. Kaže da je jajna stanica apsolutno dio ljudskog tijela, ali da to u Hrvatskoj nije zakonski regulirano. Stoga, izvodi zaključak da ako nije zakonom propisano ne može biti ni kazneno djelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrebačka policija u srijedu je podnijela kaznene prijave protiv Kurjaka i još četiri osobe zbog manipulacija jajnim stanicama sedam pacijentica, a tužiteljstvo je danas od suda zatražilo provođenje istražnih radnji protiv njih.

Sumnjiči ih se da su počinili kaznena djela protiv zdravlja ljudi, odnosno nedozvoljeno presađivanje dijelova ljudskog tijela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara