Kutina: Agronomska znanost i proizvodnja gnojiva

Sudionici danas završena stručnog skupa "Agronomska znanost i proizvodnja gnojiva" u kutinskoj "Petrokemiji" d.d. istaknuli kako se domaća poljoprivreda ne može razvijati bez godišnje potrošnje od milijun tona mineralnog gnojiva.

Znanstvenici s Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, s dekanicom Fakulteta dr. Jasminom Havranek na čelu, u raspravi su naglasili da je agronomska znanost povezana s proizvođačima repromaterijala, a voditelj skupa Ivan Gašpar da u tome prednjači gnojivo koje prinose povećava i do 60 posto.

U promjenama nastave studija agronomije ustanovit će se višemjesečna praksa u pojedinim gospodarskim tvrtkama, među kojima obvezno i u kutinskoj "Petrokemiji", jedinom proizvođaču mineralnih gnojiva u Hrvatskoj, rečeno je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima predsjednika Uprave "Petrokemije" Borisa Mesarića, Hrvatska je, primjerice 1988., s godišnjom potrošnjom od 800.000 tona osiguravala uspješnu domaću proizvodnju hrane, a danas se, dodao je, hrana, na žalost, uglavnom uvozi.

Skup je priređen u povodu 85. obljetnice Agronomskog fakulteta i 40. obljetnice suradnje u istraživanju primjene "Petrokemijinih" mineralnih gnojiva.

(Hina) xdpas ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara