Kvebečki film vraća se na canneski festival na velika vrata

KVEBEČKI film, kako komedija, tako i autorski film i koprodukcije, vraća se na velika vrata na 56. filmskom festivalu u Cannesu s po jednim filmom odabranim za prikazivanje u pojedinim programima, među kojima su i "Barbarske najezde" Denysa Arcanda, koji se natječe za Zlatnu palmu.

"Još od 70-ih se nije vidjelo da je toliki val kvebečkog filma zapljusnuo cannesko šetalište La Croisette", ističu glavno izaslanstvo Quebeca i Društvo za razvoj kulturnih veza (SODEC).

"Veliko zavođenje", prvi dugometražni film Jean-Francoisa Pouliota, zaključit će program Petnaest dana redatelja, dok se Bernard Emond vraća na Međunarodni tjedan kritike sa svojim drugim fantastičnim filmom "20h17 Ulica Darling", adaptacijom njegova romana.

Uz to, predstavit će se i dvije koprodukcije s Francuskom: "Mala Lili" Claudea Millera i "Tiresia" Bertranda Bonella. To je drugi put da ta dvojica redatelja surađuju s Quebecom. Izvan kategorije prikazat će je animirani film "Les triplettes de Belleville" Sylvaina Chometa, u francusko-belgijskoj koprodukciji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kvebečki glumac Yves Jacques glumi u dvama nominiranim filmovima "Barbarske najezde" i "Mala Lili".

Zamjenica predsjednika žirija programa Izvjestan pogled je kvebečka glumica, pjevačica i redateljica Carole Laure.

(Hina) vrad bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara