Lactalis: Ojačat ćemo lokalnu mljekarsku proizvodnju

NAKON što je jučer po prvi put nakon prodaje Dukata francuskom Lactalisu za medije progovorio bivši vlasnik istoga, Luka Rajić, oglasio se i novi vlasnik Dukata - Lactalis.

Kako je jučer priopćeno iz fracuske kompanije, sporazum kojim je Lactalis preuzeo 91,5 posto Dukatovih dionica zaključen je s ciljem stvaranja snažne mljekarske grupacije u Hrvatskoj i regiji, a koja bi ojačala razvoj lokalne mljekarske proizvodnje. Kako se također ističe u priopćenju Lactalis do sada nije bio  prisutan u ovoj regiji, gdje će mu Dukat postati novom bazom.

Vlasnik Lactalis grupe Emmanuel Besnier jučer je potpredsjedniku hrvatske Vlade Damiru Polančecu potvrdio da će i dalje razvijati poslovanje Dukata i proizvodnju mlijeka i mliječnih proizvoda, povećati i razvijati otkup mlijeka, te zadržati postojeći broj zaposlenika Dukata i povezanih poduzeća.

Tijekom jučerašnjeg posjeta Bjelovaru, Rajić nije htio komentiratio navode kako hrvatsku Vladu nije obavijestio o prodaji Dukata, kao ni detalje prodaje i način na koji je došao do bogatstva.

Kazao je samo kako "sve ono što radi, radi u interesu radnika, da im osigura razvoj i da im bude bolje", najavivši pri tome kako će se će "svoju verziju događaja iznijeti kad ugovor bude zaključen i kad se osigura budućnost zaposlenika".

Predsjednik Uprave Lactalisa Emmanuel Besnie obećao je u utorak potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu da će Lactalis kao novi vlasnik zadržati brand Dukata te da će sjedište Dukata ostati u  Zagrebu.

Ono o čemu se razgovaralo na sastanku u Parizu bio je i Dukatov pogon za proizvodnju sira u Bjelovaru. "Njihovo je mišljene da Sirela Bjelovar sada nije na zadovoljavajućoj tehnološkoj razini pa tamo namjeravaju u prvom razdoblju najviše ulagati i osposobiti Sirelu kako bi i njezine sireve mogli izvoziti u Europu", kazao je Polančec, koji je na sastanku u Parizu dogovorio da predstavnici Lactalisa idućeg tjedna dođu u Zagreb, točnije u Ministarstvo poljoprivrede, te da tom prilikom Vladi predstave svoje razvojne planove.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara