Lactalis preuzima Dukat za 2,054 milijarde kuna

FRANCUSKI Lactalis preuzet će od Luke Rajića vlasnički udio od 91,5 posto u Dukatu. Informaciju o preuzimanju su nam danas potvrdili i iz sjedišta Dukata.

Lactalis će Rajiću navodno isplatiti 749,78 kuna po dionici, odnosno 2,054 milijarde kuna za 2,74 milijuna dionica Dukata, a objavit će i javnu ponudu za preuzimanje ostatka dionica.

Sporazum između Lactalisa i većinskog vlasnika Dukata Luke Rajića stupit će na snagu nakon pribavljanja suglasnosti nadležnih regulatornih tijela, a tada će Lactalis preuzeti i kontrolu nad poslovanjem Dukata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazumom je predviđena i obveza novog vlasnika da nastavi s razvojem poslovanja Dukata, te primarnom proizvodnjom mlijeka, uz obvezu zadržavanja postojećeg broja zaposlenih u Dukatu i povezanim poduzećima, uz mogućnost povećanja tog broja. 

U priopćenju pristiglom iz Dukata stoji kako je menadžment Dukata zadovoljan razvojem događaja, jer ulazak Lactalisa kao strateškog partnera predstavlja snažan poticaj daljnjem razvoju Dukata kao regionalne mliječne industrije.

I.M.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara