Lalić: Državni proračun je netransparentan

Lalić: Državni proračun je netransparentan

POTPREDSJEDNICA HSS-a i saborska zastupnica Ljubica Lalić izjavila je danas u Osijeku kako je državni proračun za iduću godinu netransparentan i utemeljen na nerealnim prihodima te da će u Slavoniju i Baranju doći vrlo malo proračunskih sredstava.

Na konferenciji za novinare ona je ocijenila kako je riječ o "predizbornom proračunu, fantastičnom za davanje obećanja". Ocijenila je da iz toga dokumenta jedinice lokalne samouprave ne mogu zaključiti koliko će im se novca doznačiti za određene projekte te da stoga ne mogu planirati svoje proračune.

Ustvrdila je kako je iz proračuna vidljivo da država ne vodi politiku ravnomjernog razvoja svih regija. Dodala je kako je iz Fonda za regionalni razvoj ove godine za ulaganja u Slavoniju, umjesto predviđenih 33, uloženo svega 9 milijuna kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Proračun je baziran na nerealnim prihodima te očekujem da će doći do rebalansa, a ako ocijenim da će i rebalans biti netransparentan i nepravedan, ponovno ću uložiti amandmane", kazala je Lalić.

Predsjednik osječko-baranjskog HSS-a Zvonko Ibriks rekao je kako se državni proračun odrazio i na županijski, koji je veći za 17 posto u odnosu na ovogodišnji, ali i s predviđenim zaduživanjem županije od 22 milijuna kuna što je, smatra on, posljedica nedobivanja potpora iz državnog proračuna.

Istaknuo je kako takav županijski proračun nije razvojan te kako ga HSS nije spreman podržati, odnosno da će njegovi vijećnici pri izglasavanju u Skupštini biti protiv ili suzdržani.

Foto: FAH

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara