Latin o kodeksu odijevanja: Konačno, zadnje vrijeme mi se činilo da gledam PINK, a ne HTV

Latin o kodeksu odijevanja: Konačno, zadnje vrijeme mi se činilo da gledam PINK, a ne HTV

Screenshot: Facebook/HTV
Foto: Ivo Ravlić/Cropix

"DA, POTJERALA sam jednom voditelja Dnevnika da se presvuče, jer je došao pred kameru odjeven kao Relja Bašić u filmu Tko pjeva zlo ne misli. Pozdravljam nova HTV-ova pravila odijevanja, ali osobno se neću mijenjati", komentirala je za Index svrgnuta prisavska šefica Hloverka Novak Srzić zadnju odluku da se novinare Informativnog programa dovede u modni red.

Latin: Na televiziji je odijevanje bitno kao i dizajn stranica na portalima

Hloverkina izjava je zanimljiva i zbog toga što su mnogi na javnoj televiziji uvjereni da je dress-code dobrim dijelom uveden i zbog njenih odjevnih kombinacija. "Gledajući Hloverku ili Dijanu Čuljak imao sam dojam da gledam Pink TV, a ne HRT. Naravno da je bitno kako netko izgleda na televiziji, jednako kao što je vama na Indexu bitno kakav vam je dizajn stranica. Televizija je vizualni medij, dosta novinara HTV-a ima malu plaću, ali odjeća je danas zbog velike konkurencije trgovačkih centara jeftinija nego ikad", tvrdi Denis Latin.

Voditelj ugasle Latinice uvjeren je kako nema govora o pritisku Uprave na novinare, jer standard odijevanja imaju sve najjače svjetske TV-kuće. Taj kodeks, kaže, ne ulazi u modne odabire novinara. Pravilo nalaže da je u prvom planu informacija, a ne duboki dekolte ili naušnice veličine alke u Sinju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hlo: I dalje ću po svome, neće me valjda netko zaustaviti na porti televizije

Hloverka ipak kaže da će nastaviti po svome, a olakotna joj je okolnost što se više ne pojavljuje pred kamerama. "Možda netko procijeni da nisam primjereno odjevena, pa me zaustavi na porti, ne znam. Dosad mi se to nije nikad dogodilo. Na interna pravila u Informativnom programu navikla sam još dok sam radila na Novoj TV", kaže Hloverka.

S druge strane, Latin tvrdi da su Hlo i Čuljak bile ne samo predvodnice "pinkizacije" HTV-a, nego  su na svoj stil, koji odudara od standarda novinara informative, navukli i mlađe TV-generacije. I Latinu se prigovaralo da HTV na njegova odijela troši golemi novac.

"HTV je s markom odijela koju spominjete imao kvalitetan marketinški ugovor, to u proizvodnji emisije nije gotovo nikakav financijski trošak. Latinica je godinama bila vizualno i estetski vrhunska emisija, dok nam nisu uzeli novac. Ukratko: ako na javnoj televiziji nema mjesta za Huljićeve narodnjake, ne bi ga smjelo biti ni za narodnjake u odijevanju. A upravo to je trend koji je zavladao zadnjih godina na Prisavlju", poručio je Latin.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara