Latin: Ovo je medijski terorizam i sramota za Hrvatsku

AUTOR i urednik Latinice Denis Latin komentirao je za Index.hr postupak zasad nepoznatog cenzora koji je iz Latinice, bez njegovog znanja skratio prilog koji je govorio o premijeru Sanaderu.

“Tražim da se utvrdi tko je to i zašto napravio, te da ta osoba preuzme odgovornost zbog svog čina. Ako se ne utvrdi tko je to napravio, više neću to raditi” - kazao nam je Latin dodajući kako je nevjerojatno i sramotno da se o ovo vrijeme, u demokratskoj Hrvatskoj događaju takve stvari.

O eventualnim krivcima ne želi nagađati prije nego se unutar Hrvatske radiotelevizije sprovede istraga.

Pitali smo Denisa i postoji li mogućnost da, ukoliko HRT ne otkrije odgovorne, Latinicu počne raditi za neku drugu televiziju, no rekao nam je kako o tome još nije razmišljao, te da prvo želi stvari “istjerati na čistac”.

"No, tako da me se cenzurira bez mog znanja ne želim raditi." - ljutit je Latin zbog postupka nepoznate osobe.

Latin je kazao kako se dogodio "medijski terorizam", te da je ovo velika sramota za Hrvatsku.


Naime, tema sinoćnje Latinice bila je podrijetlo imovine, a u jednom prilogu, autora Saše Kosanovića, trebao je biti spomenut i premijer Sanader.

No, zasad nepoznati cenzor skratio je prilog bez znanja autora i urednika, pa je u emisiji prikazan samo dio priloga koji je govorio o tome na koji je način premijer došao do obiteljske kuće u Zagrebu.
Iz priloga su izbačeni dijelovi koji su govorili o navodnom Kutlinom doniranju 800.000 tadašnjih maraka Ivi Sanaderu, te dio koji govori o optužbi Sanadera da su ga pokrali susjedi dok je bio podstanar na splitskim Mejama. 

Kako doznajemo od glasnogovornika HRT-a Janoša Roemera prilog je bio skraćen jer je Programsko vodstvo HTV-a ocijenilo da je prilog napravljen jednostrano, odnosno da nije pružena prilika i drugoj strani da se očituje, što bi, kako je kazao Roemer, trebala biti osnova novinarskog profesionalizma.

A.H.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara