Lavrov zbog Hamasa razgovarao s Annanom, Rice i Solanom

Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov u subotu je, zbog "dodatnih pojašnjenja" glede skorašnjeg dolaska izaslanstva Hamasa u Moskvu, telefonski razgovarao s glavnim tajnikom UN Kofijem Annanom, američkom državnom tajnicom Condoleezzom Rice i Visokim predstavnikom EU za vanjsku politiku i sigurnost Javierom Solanom.

"Sergej Lavrov pružio je dodatna pojašnjenja o biti ruske inicijative kojom se želi uspostaviti dijalog s Hamasom", priopćilo je rusko ministarstvo vanjskih poslova na svojoj internetskoj stranici.

"Još je jednom ponovio da se naša inicijativa temelji na stajalištu Kvarteta međunarodnih posrednika, zauzetom 30. siječnja, i da ga se njom želi provesti u djelo", dodaje se.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Ruska strana uvjerena je da je za otvaranje mogućnosti ponovnog pokretanja izraelsko-palestinskog pregovaračkog procesa na temelju 'mirovnih smjernica' nužno započeti razgovore s Hamasom, koji je utjecajna snaga u palestinskom društvu", naglašava se.

Izaslanstvo palestinskog pokreta Hamasa tijekom ovog mjeseca moglo bi doći u posjet Moskvi, izjavio je u subotu visoki ruski diplomatski dužnosnik Aleksandar Kalugin.

(Hina) xdam ydgk

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara