Lažni policajci u Zagrebu napali staricu i ukrali joj nekoliko stotina tisuća kuna

TROJICA muškaraca, od kojih su se dvojica predstavili kao policajci, u zagrebačkoj Ilici u četvrtak ujutro upali su u stan 74-godišnje starice koju su nakon udarca šakom u glavu opljačkali otuđivši joj nekoliko stotina tisuća kuna.

Zagrebačka policija izvijestila je u petak da su trojica nepoznatih počinitelja, uz prijetnju pištoljem i uporabu tjelesne snage, izvršila razbojstvo nad hrvatskom državljankom (1932.).

Razbojnici su jučer oko 9 sati ujutro na ulaznim vratima stana oštećene pozvonili i tražili da im otvori. Dvojica su bili odjeveni u policijske odore i predstavili su se kao policijski službenici prve policijske postaje Zagreb-Centar. Pri tom se nisu legitimirali službenom značkom niti iskaznicom.

Nakon što su ušli u stan zatražili su novac, a kada je ona to odbila učiniti, jedan od njih ju je udario šakom u glavu, dok je drugi uperio pištolj u njenom smjeru.

Zatim su joj usta zalijepili ljepljivom trakom, oborili ju na pod i vezali nakon čega su se dali u potragu za novcem. Nakon kraćeg vremena novac su pronašli i otuđili, a materijalna šteta iznosi nekoliko stotina tisuća kuna.

Oštećenoj je liječnička pomoć pružena u KB Sestara milosrdnica. Zadobila je više hematoma i oguljotina kože glave, lijeve ruke i desne noge. Kriminalistička istraga razbojstva još uvijek traje.

I. K.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara