Leković odgovorio Karamarku: Potpredsjedniku Vlade smetaju mediji koje ne kontrolira

Leković odgovorio Karamarku: Potpredsjedniku Vlade smetaju mediji koje ne kontrolira

Foto: Hina

PREDSJEDNIK Hrvatskog novinarskog društva Saša Leković priopćenjem se osvrnuo na izjave Tomislava Karamarka koji je Lekovića optužio da ga proziva te da mu podmeće.

"U potpunosti odbijam prozivanja, ali i podmetanja predsjednika Hrvatskog novinarskog društva gospodina Saše Lekovića koji me poziva da smijenim ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića zbog najave promjene načina sufinanciranja udruga i medija..“ objavio je na svom FB profilu gospodin Tomislav Karamarko.

Koja su to točno moja podmetanja, naravno, po svom običaju, ne pojašnjava. A i kako bi kada mu ne podmećem. Ali on pokušava podmetnuti meni. Naime, nije istina da sam pozvao gospodina Karamarka da smijeni ministra kulture dr. Zlatana Hasanbegovića (što on formalno i ne može) „zbog najave promjene načina sufinaciranja udruga i medija“.

Istina je da je jutros održana konferencija za novinare na kojoj sam javno zatražio od gospodina Karamarka da se ispriča novinarima i svim hrvatskim građanima zbog najave iz svibnja prošle godine (u intervju objavljenom u Globusu) kako će kada HDZ dođe na vlast građani moći misliti što hoće samo u svojoj kući ali ne i u javnosti a da će novinari trebati podržavati takvu politiku.

A na to da predloži premijeru smjenu gospodina Hasanbegovića ukoliko on ne podnese ostavku na mjesto ministra kulture pozvao sam gospodina Karamarka nabrojavši vrlo jasno (osim nekompetentnosti za posao koji bi gospodin Hasanbegović trebao raditi u Ministarstvu kulture i dovođenja u pitanje antifašizma kao jedne od temeljnih odrednica Ustava Republike Hrvatske) izjave gospodina Hasanbegovića od kada je postao ministar a koje ga po mišljenju HND-a diskvalificiraju za tu funkciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leković: Karamarko provodi svoju prijetnju

Za odluku o raspuštanju Povjerenstva za za neprofitne medije saznao sam pri kraju konferencije za novinare, gotovo čitav sat nakon što sam izrekao sve što sam i ovdje naveo. Stoga sam samo dodao kako je odluka ministra Hasanbegovića da raspusti Povjerenstvo koje je imalo mandat do listopada ove godine, bez da je napravljena bila kakva analiza rada Povjerenstva i usprkos činjenici da je u mandatu Povjerenstva ne samo odlučivati o dodjeli sredstava neprofitnim medijima nego i pratiti troše li oni ta sredstva u skladu sa pravilima, samo još jedan dokaz da gospodin Hasanbegović ne smije više biti ministar jer očito provodi prijetnju gospodina Karamarka iz svibnja prošle godine.

Gospodin Karamarko tu prijetnju i njeno provođenje, sad vidimo, eufemistički naziva „najavom promjene načina sufinanciranja udruga i medija“ dok gospodin Hasanbegović radi to što radi usput izjavljujući kako Odjel za medije opterećuje rad Ministarstva kulture (ali ne objašnjava tu tvrdnju, onemogućavajući me, neuka i zločesta kakav već jesam, da razumijem o čemu priča).

Usput smo čuli čuli smo da ministru kulture smetaju i intelektualne rasprave u programu Hrvatskog radija 3, na primjer, a prvom potpredsjeniku Vlade i šefu Domoljubne koalicije smetaju mediji koje ne kontrolira (koje on „eufemistički“ zove medijima koji huškaju).

Pozivam gospodina Karamarka da, umjesto što mi pokušava podmetati na Facebook-u pokuša javno (može i u nekom mediju koji ne „huška“ po njegovom izboru) raspravljati sa mnom argumentima", napisao je Leković u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara