Lesar dijaspori: Glasni ste kada treba glasati, a šutite o referendumu!

Tekst: V.Š.
Foto: Arhiva

PREDSJEDNIK Hrvatskih laburista Dragutin Lesar se otvorenim pismom na svome blogu obratio hrvatskoj dijaspori koja, kako kaže, želi sudjelovati u demokratskim procesima u Hrvatskoj do one mjere do koje im odgovara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O hrvatskome predsjedniku države odlučujete i vi, poštovana dijasporo, odnosno ekonomska i politička emigracijo, poštovano iseljeništvo. Vi možete odlučivati, zapravo, najgrlatiji – što ne znači i najveći – dio iseljeništva traži da odlučuje i o tome tko će izglasavati zakone te tko će, zapravo, voditi državu. Svaki pokušaj smanjivanja utjecaja iseljeništva na ishod predsjedničkih i parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, od pojedinih se predstavnika smatra izdajom – dijaspore. Pa i one koja to nije. Jer, ruku na srce, ne mogu bosanskohercegovački Hrvati biti istovremeno i konstitutivni narod u BiH i iseljenici Republike Hrvatske. Ali, o tome, poštovana dijasporo, poštovano iseljeništvo – ma gdje bilo – nekom drugom prilikom. Ovaj put vas mi, Hrvatski laburisti – Stranka rada, ovim otvorenim pismom otvoreno pitamo zbog čega se sada kada su u pitanju radnička prava, sada kada u našoj i nimalo manje vašoj (za neke, ipak, drugoj) domovini sindikati uz skromnu, ali praktičnu pomoć Laburista, vode pravi rat za očuvanje makar i krnjeg dostojanstva svih koji u Hrvatskoj (sve teže) žive od svojega rada – ZAŠTO ŠUTITE?!", obrušio se Lesar na dijasporu.

Čelnik laburista dalje postavlja pitanje zašto se iseljenici ne bore za pravo glasa i kada treba peticijom izboriti pravo referenduma protiv izmjene ZOR-a koji, kako piše, pogoduje samo kapitalistima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara