Lesarov performans s ovcom: Svi ćemo postati pastiri

Foto: Danijel Tuškan / Cropix

"IDEMO svi u pastire", satirično je pozvao Dragutin Lesar, vođa Laburista, pa zaključio da će premijerki Jadranki Kosor ipak biti teško pronaći 150 tisuća ljudi da čuvaju ovce. Lesar je u Karlovcu izveo pravi mali performans; kraj štanda Laburista na kojima građani mogu potpisati pismo kojim traže ostavku Vlade stajao je pastir s ovcom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to prikaz novog radnog mjesta za Hrvate, objasnili su Laburisti. Odlazak Vlade, međutim, ne traže samo zbog nebuloznih najava zapošljavanja građana u "pastirskom sektoru". To je samo usputna primjedba, pravi su problemi puno konkretniji. "Jasno je da će svaka promjena koju Vlada može uvesti u izbornoj godini biti kozmetičke naravi", rekao je Lesar pa zaključio da je zbog toga bolje da izbori dođu što prije.

"Priče o završetku pregovora s EU samo su alibi za ostanak ove Vlade na vlasti. Pregovore s EU ne vodi Vlada nego pregovarački tim", kaže Lesar koji ne vidi niti jedan opravdan razlog da Jadranka Kosor i njeni ministri ostanu u Banskim dvorima. "Građanima je jasno da više nemaju što izgubiti", rekao je Lesar.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara