Liberija: U raketnom napadu u Monroviji poginulo sedam osoba

SEDAM osoba je poginulo u raketnom napadu na zgradu punu izbjeglica i sigurnosnog osoblja veleposlanstva Sjedinjenih Država u glavnom gradu Liberije Monroviji, gdje su u noći između srijede i četvrtka nastavljali intenzivni sukobi, doznaje se od izvora bliskih američkom veleposlanstvu.

Neimenovani izvor blizak veleposlanstvu rekao je da je sedam osoba poginulo, a tri su ranjene tijekom tog napada.

"Tri projektila su pogodila područje gdje se nalaze naši mjesni agenti sigurnosti, oko 150 metara od američkog veleposlanstva", rekao je savjetnik u američkom veleposlanstvu Douglas Kent.

"Izgubili smo kontrolu nad zgradom koju su preplavile osobe u bijegu pred sukobima", dodao je.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žestoki sukobi teškim topništvom traju od noći s utorka na srijedu u središtu Morovije, koje pobunjenici Liberijaca ujedinjenih za pomirenje i demokraciju (LURD) pokušavaju preuzeti od vladinih snaga predsjednika Charlesa Taylora.

Očevici navode da su snage pobunjenika uspjele preuzeti kontrolu nad monrovijskom lukom, te da se probijaju prema samom središtu grada.

Sukobi u srijedu najintenzivniji su od kada su prije četiri godine pobunjenici pokrenuli rat protiv Taylora, koji danas kontrolira samo jednu petinu liberijskog teritorija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara