Libra za prijevremene parlamentarne izbore, u listopadu

PREDSJEDNIK Libre (Stranke liberalnih demokrata) Jozo Radoš rekao je danas da vladajuća koalicija nema više snage dovršiti mandat, da je potreba za svađama i sukobima veća od međusobna razumijevanja te da se zato treba dogovoriti o svršetku mandata i prijevremenim parlamentarnim izborima u listopadu ove godine.

Treba se dogovoriti o minimalnim reformama i projektima koje ćemo dovršiti te raspustiti u rujnu Hrvatski sabor i raspisati izbore za listopad, rekao je Radoš na današnjoj konferenciji za novinare.

Potrebno je, dodao je, ´dovršiti poslove i programe gradnje autocesta, dobro pripremiti doček Svetog Oca, uspješno završiti turističku sezonu i dobiti pozitivno očitovanje Europske unije o našoj molbi za članstvo´.

Ako se u koaliciji nije moguće dogovoriti o provedbi spomenutog, izbore treba raspisati i prije, istaknuo Radoš i ocijenio kako bi bilo najbolje kad bi Sabor sam donio odluku o samoraspuštanju i o izborima u listopadu. Libra nije zadovoljna što će se izbori provesti po starom izbornom zakonu koji je pun nelogičnosti, naročito u teritorijalnoj podjeli izbornih jedinica, ustvrdio je Radoš. Izborni zakon, dodao je, treba mijenjati i dopuniti, posebice zbog novih prava nacionalnih manjina i ukinuća Županijskog doma.

Na novinarski upit Radoš je odgovorio da će Libra na izbore izići samostalno, ali i da će se razgovarati o mogućoj predizbornoj koaliciji sa srodnim strankama poput HNS-a, LS-a i IDS-a.

Libra je na današnjoj konferenciji za novinare poduprla jučerašnje Vladino stajalište o iračkoj krizi, koja se ´mora prevladati mirno i okviru UN-a´. Rečeno je da stranka podupire i Vladinu odluku o uvođenju radne obveze liječnicima u štrajku i rad ministra zdravstva Andre Vlahušića.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara