Lijanović: Jedini imam program za glasače u BiH

NEZAVISNI kandidat na parlamentarnim izborima Jerko Ivanković Lijanović kandidirat će u XI. izbornoj jedinici za dijasporu, u kojoj očekuje osvojiti pet do osam mandata, jer smatra da za razliku i od HDZ-a, jedini ima program za glasače u Bosni i Herecegovini.

"HDZ je do sada radio na štetu Hrvata u BiH, a smatram da stranke iz Hrvatske nemaju legitimitet predstavljati dijasporu, nego samo ljudi koji su doista iz dijaspore, koji žive i rade u BiH", rekao je Lijanović na današnjoj konferenciji za novinare.

Podsjetio je i na posljednje četiri godine u kojima je RH bila pasivna u BiH, što je, smatra, također bilo štetno.

Lijanovićev program se odnosi na stvaranje zajedničke strategije RH i BiH za ulazak u EU, na način da se zbog zajedničkih interesa dviju zemalja, uz financijsku pomoć Hrvatske, BiH osposobi za brži ulazak u Uniju, ali da se na putu prema EU istodobno ne zaustavlja Hrvatska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Slogan Lijanovićeve nezavisne liste "Ukinimo granicu i riješimo naše pitanje trajno", odnosi se, pojasnio je, na ukidanje granica između RH i BiH.

Tvrdi da je takvo otvaranje granica po europskom modelu podržao i predsjednik Republike Stjepan Mesić, u njihovu jučerašnjem razgovoru.

Oko toga će, najavio je, razgovarati i s predsjednikom SDP-a Ivicom Račanom i predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom.

"Naši će glasovi odlučivati, koga mi podržimo imat će mogućnost formiranja Vlade, a podržat ćemo one koji prvi prihvate naš program", poručio je Lijanović.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara