Lik sa šajkačom nije Jeremić, nego bulatovićevac koji se slikao u donjem rublju Tereze Kesovije

KOLEGE iz redakcije Danas kontaktirale su nas kako bi uputili hrvatsku javnost na pogrešku koja je promaknula nekolicini internet portala u Srbiji, a što su prenijeli i neki hrvatski mediji, uključujući i Index.

Naime, muškarac na fotografiji koja je objavljena na portalu e-Novine nije, kako je taj portal naveo, ministar vanjskih poslova Srbije Vuk Jeremić, nego Nebojša Jevrić, poznat kao pristaša Momira Bulatovića koji je u vrijeme crnogorske ofenzive u Konavlima, u društvu "gorskih vukova“ upao u vilu Tereze Kesovije, gdje se slikao u bazenu, okićen intimnim rubljem pjevačice.

"Daleko opasniji od Vuka Jeremića"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Portal Danas, osim spomenutog incidenta u Konavlima, iz biografije ovog "poklonika Ratka Mladića i Radovana Karadžića" navodi da se radi o piscu, ratnom izvjestitelju - "huškaču", dugogodišnjem reporteru Duge i Vojske Krajine. Kolega iz Danasa opisuje Jevrića kao "daleko opasnijeg od Vuka Jeremića".

U rubrici Beton, Bulevar zvezda u njegovoj kratkoj biografiji piše između ostaloga da je Jevrić u časopisu Duga  "razvio osobeni stil anegdotskog spjeva s nadrealnim elementima 'smijeha nad grobovima'" i da se sprdao s raketiranjem Dubrovnika.

A.B.
Foto: danas.co.yu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara