LIKUD ODBACIO SHARONOV PLAN RAZDVAJANJA

Premijer Ariel Sharon pretrpio je u nedjelju katastrofalan poraz u redovima vlastite stranke Likud, čiji su članovi velikom većinom odbacili njegov kontroverzni plan razdvajanja od Palestinaca, ocjenjuju tri izraelske televizijske postaje u nedjelju navečer.

Prema javnoj izraelskoj televiziji, koja se poziva na izlazne ankete, protivnici plana pobijedili su sa 62 prema 38 posto. Drugi kanal (privatni) objavio je rezultat 56 prema 44, a Channel Ten (također privatni) 58 prema 42 posto protiv Sharona.

Odziv je bio oko 50 posto. U glasovanju je trebalo sudjelovati 193.000 članova Likuda.

Sahronov plan razdavajanja obuhvaća potpuno povlačenje i napuštanje svih židovskih naselja u pojasu Gaze i ostanak četiriju naselja na sjeveru Zapadne obale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sva istraživanja objavljena od četvrtka predviđala su pobjedu protivnika plana, doduše uz vrlo malu razliku. Velika razlika zabilježena u nedjelju navečer tek se treba potvrditi konačnim rezultatima.

No još se ne zna znače li ovakvi rezultati da će plan zauvijek biti odbačen, budući da su Sharon i njegovo okružje dali do znanja da će ga, unatoč svemu, na ovaj ili onaj način pokušati provesti.

Istraživanja ipak pokazuju da izraelska javnost uglavnom odobrava plan o povlačenju iz pojasa Gaze, gdje živi gotovo osam tisuća židovskih doseljenika i oko 1,5 milijun Palestinaca.

(Hina) xvrad ydj

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara