Linić s gradonačelnikom londonskog Cityja o ulaganju u RH

Potpredsjednik Vlade Slavko Linić razgovarao je u ponedjeljak u Zagrebu s gradonačelnikom londonskog Cityja (poslovnog i financijskog središta) Aldermanom Gavynom Arthurom o mogućnostima ulaganja u Hrvatsku i mjerama koje ona poduzima kako bi privukla strana ulaganja, priopćeno je iz vladina ureda za odnose s javnošću.

Ne predstavljam samo britanske interese nego interese međunarodne financijske zajednice, rekao je gradonačelnik Arthur, prenosi se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
On je kazao da potencijalni investitori pokazuju veliko zanimanje za Hrvatsku i postavljaju mnogobrojna pitanja u svezi mogućnosti, isplativosti i sigurnosti ulaganja.

Vlada Republike Hrvatske želi poslati jasnu poruku potencijalnim investitorima da su dobrodošli i da su njihova ulaganja sigurna, rekao je Linić. Već se provode mnogobrojne reforme kojima je cilj procedure učiniti jasnijima, bržima i kraćima, a administraciju daleko učinkovitijom i transparentnijom, kazao je nadalje Linić a prenoi se u priopćenju.

Zakonodavna prilagodba standardima Europske unije uznapredovala je i Hrvatska će za koju godinu biti spremna za ulazak u punopravno članstvo, tako da će se modeli i pravila koja sada vrijede u drugim zemljama Europske unije odnositi i na Hrvatsku, dodao je Linić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara