Lista za Rijeku: U slučaju riječke Tržnice nije optužen grad, nego oni koji su nas u ime grada opljačkali

Lista za Rijeku: U slučaju riječke Tržnice nije optužen grad, nego oni koji su nas u ime grada opljačkali

Tekst: L.J.
Foto: Tea Čimaš (Cropix)

LISTA za Rijeku povodom optužnice u slučaju riječke Tržnice smatra kako je napokon došlo vrijeme da se što prije otvore i raščiste riječke pretvorbeno-korupcijske afere koje su u proteklih 20 godina omogućile enormno bogaćenje pojedinaca bliskih gradskoj vlasti na račun Riječana poreznih obveznika, priopćila je danas Lista za Rijeku.

"Lista za Rijeku osuđuje neodgovornu medijsku histeriju koju stvaraju pojedini političari i kojom oni koji su u gradu imali apsolutnu vlast u posljednjih 20 godina, unaprijed odbijaju i najmanju mogućnost vlastite odgovornosti. Takvo ponašanje je neodgovorno i autistično prema Riječanima koji zaslužuju odgovore na pitanje tko je odgovoran za pretakanje njihovog novca u privatne džepove lokalnih tajkuna", stoji u priopćenju koje potpisuje Denis Pešut, predsjednik Liste za Rijeku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz stranke navode kako posebno promašenom smatraju namjernu zamjenu teza "kojom se javnosti želi 'prodati' dojam da je spornom optužnicom optužen grad". "Optužnica ne optužuje grad Rijeku nego one u koje se osnovano ili neosnovano sumnja da su u ime grada u milijunskim iznosima opljačkali porezne obveznike", navode iz stranke.

Dodaju kako krajnje zabrinjavajućim drže činjenicu da je nakon petogodišnje istrage optužnica objavljena svega nekoliko sati nakon što je potencijalno najodgovornijoj osobi u aferi nastupila zakonska zastara. "Takav tajming ne budi povjerenje da su državne institucije u borbi protiv korupcije spremne ići do kraja te ovim putem izražavamo svoju zabrinutost da najnoviji politički pritisci ne rezultiraju novim prešutnim dogovorom vrhova SDP-a i HDZ-a kojim bi se zaustavila borba protiv korupcije", istaknuli su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara