Ljevičarski blogeri izviždali Hillary Clinton

Ljevičarski blogeri izviždali Hillary Clinton

BIVŠA američka Prva dama Hillary Clinton prema anketama vodi u utrci za predsjedničkog kandidata Demokratske stranke, ali se to baš i ne bi moglo reći na temelju "toplog" dočeka koji joj priredila publika na konvenciji ljevičarskih i pro-demokratskih blogera koje je organizirao utjecajni politički blog Daily Kos.

Sedam demokratskih predsjedničkih kandidata su na taj skup došli kako bi osigurali što je moguće više podrške među liberalnim i ljevičarskim blogerima, o kojima sve više ovisi prikupljanje sredstava za dugotrajnu i izuzetno skupu kampanju, kao i glasovi na preliminarnim izborima koji će se održati početkom sljedeće godine.

Hillary Clinton je na tom skupu odgovarala na pitanja blogera, često prekidana zvižducima i povicima negodovanja. Mnogi ljevičarski blogeri njujorškoj senatorici ne mogu oprostiti to što je 2002. godine zdušno podržavala rat u Iraku, a još manje to što, za razliku od svog protukandidata Johna Edwardsa, ne želi priznati da je u tome pogriješila.

Hillary Clinton se također zamjera i to što se u svojoj kampanji ne ustručava primati donacije od profesionalnih lobista, koje američka javnost smatra oruđem velikih korporacija koji tako političare drže pod kontrolom, nauštrb njihovih glasača.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivša Prva dama je također na udaru kritika zbog najava da je, kada dođe u Bijelu kuću, spremna  na rat s Iranom, kao i zbog toga, što za razliku svog glavnog suparnika Baracka Obame, ne isključuje korištenje američkog nuklearnog arsenala.

Tvorac bloga i duhovni otac konvencije, Markos Moulitsas Zuniga, pak, tvrdi da bi se sudionici skupa ipak mogli pomiriti s Hillary Clinton. "Ona nije naš prvi izbor", tvrdi Kos, "ali nije ni loš izbor".

D.A.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara