Ljubljana račun za neisporučenu struju iz Krškog ocijenila previsokim

SLOVENSKO ministarstvo za okoliš danas je ocijenilo previsokim račun što ga je, kako kažu slovenski izvori, Hrvatska elektroprivreda (HEP) prošlog tjedna dostavila slovenskoj vladi.

"HEP zahtijeva iznos od skoro 54 milijuna dolara, što je pretjerano i nerealno", navodi se u priopćenju slovenskog ministarstva za okoliš i prostor objavljenom u ponedjeljak. Kako navode u Ljubljani, spomenuti je račun HEP-a za neisporučenu struju od sredine prošle do travnja ove godine, kada je HEP opet počeo dobivati struju iz Krškoga, "pretjeran i izračunat na nerealnim pretpostavkama". Ministar okoliša i prostora svoju će ocjenu i mišljenje o tome dostaviti vladi najkasnije tri mjeseca od prijema zahtjeva HEP-a, kaže se u priopćenju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Kako se doznaje, glavna je primjedba slovenske strane, da spomenuti iznos pretpostavlja štetu HEP-a koju je imao iz naslova kapitala i dodatno angažiranih izvora energije, ali ne uvažava pitanje troškova za razgradnju nuklearke, te odlaganja radioaktivnih otpadaka i istrošenog goriva.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara