Ljubo Ćesić Rojs počeo kampanju na Plitvicama

NEZAVISNI kandidat na predsjedničkim izborima Ljubo Ćesić Rojs službeno je danas počeo izbornu kampanju na Plitvičkim jezerima gdje je odao počast Josipu Joviću, prvome hrvatskom poginulom branitelju, koji je na Plitvicama poginuo prije 13 godina u akciji protiv srpskih pobunjenika.

Prije toga obišao je mjesto na kojem su na krvavi Uskrs 1991. pobunjenici iz zasjede napali hrvatske redarstvenike, među kojima je i sam bio, ali srećom nije ranjen.

"Došao sam na ovo mjesto da se prisjetim svih žrtava Domovinskog rata, da im odam priznanje da nisu uzalud dali svoje živote, da im se ponovno vrati ponos i dostojanstvo kao i hrvatskoj državi i hrvatskom narodu kojem ću služiti, a ne okrenuti mu leđa", rekao je Ćesić.

Kazao je kako je upravo s Plitvica Hrvatska otišla u pobjedu u Domovinskom ratu te dodao kako vjeruje da će hrvatski narod zajedno s njim s istog mjesta krenuti u novu pobjedu i na put koji je zacrtao prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman. "Povratak na taj put znači i slobodu za generala Antu Gotovinu, koji je najveći vojskovođa Domovinskog rata, a danas je nažalost proganjan kao zvijer", ustvrdio je Rojs.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poručio je biračima da "dobro otvore oči" i vide tko im je služio kad je svima bilo najteže i tko će im služiti i dalje, te da "biraju takve ljude, a ne one koji će im okrenuti leđa".

Govoreći o novom Zakonu o hrvatskim braniteljima, rekao je da on ne donosi ništa novo jer se "u Hrvatsku vraćaju oni koji su je napadali, a najviše pate oni koji su je stvarali". To je znak, ustvrdio je Rojs, da u Hrvatskoj nije zaživjela pravna država.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara