Ljubomira Čučića sud će diplomatskim putem pozvati na ročište zbog neplaćanja alimentacije

Ljubomira Čučića sud će diplomatskim putem pozvati na ročište zbog neplaćanja alimentacije

Tekst: N.Š.
Foto: cro112

OPĆINSKI KAZNENI SUD u Zagrebu diplomatskim će putem pozvati bivšeg hrvatskog diplomata Ljubomira Čučića na sud zbog neplaćanja alimentacije najstarijoj kćeri Tini.

Njegova supruga i odvjetnica Nataša Pifar Mihalić dala je sudu njegovu adresu u Provansi, gdje je u gradiću Frejusu prijavio boravište stoga će sud morati prevesti optužni prijedlog na francuski jezik pa mu diplomatskim putem uručiti poziv na sud.

Kćeri duguje 20.000 kuna

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Čučića koji se bijegom u Francusku spasio od optužbe za obiteljsko nasilje, tužila je njegova 25-godišnja kćer Tina kojoj duguje oko 20.000 kuna alimentacije. Tina je njegova kćer iz prvog braka, trenutno je na specijalizaciji u SAD-u i odlična je studentica.

Zbog neplaćanja alimentacije od siječnja 2005. godine prijeti mu šest mjeseci bezuvjetne zatvorske kazne, a bivši veleposlanik nije se niti jednom pojavio na ročištu Općinskog kaznenog suda u Zagrebu.

Kontroverznom bivšem veleposlaniku Čučiću ovo nije prvi susret s hrvatskim pravosuđem. U prosincu 2007. pravomoćno je osuđen za zlostavljanje bivše supruge Magali Boers, no nije se pojavio na odsluženju kazne. U međuvremenu je zatražio pomilovanje predsjednika Mesića, ali ga nije dobio. Kasnije je sudski odgodio odlazak na izdržavanje zatvorske kazne pa se u matičnom uredu u Petrinji oženio svojom odvjetnicom. Iako je najavljivao da će živjeti u njenoj kući u Petrinji, otišao je u Francusku čije državljanstvo također ima.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara