Lokaliziran požar na vodnjanskom području; požar kod Smokovića se širi

Požar na području Vodnjana, koji je buknuo jučer oko 18 sati, lokaliziran je jutros u 5,30 sati, a požari na području Smokovića, koji se noćas nošen jakom burom širio, te onaj na vrličkom području, još nisu ugašeni, izvijestio je Državni vatrogasni operativni centar iz Divulja. L

U požaru na području Smokovića, koji je buknuo jučer poslijepodne, gori trava i nisko raslinje na površini od oko 35 ha, a površina se stalno povećava poradi jake bure tijekom noći. Uz lokalne vatrogasne snage požar su jučer gasila i tri "canadaira".

Požar na području Vrlika-Koljni-Modraši, o kojem je Centru dojavljeno jučer u 13,45 sati, još nije ugašen. Gori trava, nisko raslinje i makija u miniranom području. Površina nije utvrđena. Požar na rubnim dijelovima gase vatrogasci iz lokalnih dobrovoljnih vatrogasnih društava, a tijekom jučerašnjeg dana u gašenju je sudjelovao jedan "canadair".

U požaru na području Vodnjan-Gajama gorila je trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od oko 50 hektara. Požar je gasilo 160 gasitelja pulske Javne vatrogasne postrojbe i dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja Istarske županije sa 34 vozila, a tijekom noći u gašenje požara uključene su bile i namjenske organizirane snage Hrvatske vojske.

Požar na području Miljevci-Drniš, na površini od 25 hektara, lokaliziran je sinoć u 22 sata. Dojavu o požaru Centar je zaprimio u 14,50 sati. Gorila je trava i nisko raslinje. Požar je gasilo 38 gasitelja drniških vatrogasnih postrojbi i Interventne vatrogasne postrojbe MUP-a sa 10 vozila, te dva "canadaira".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Drugi požar na drniškom području, u Mratovu, lokaliziran je u 22,30 sati. Gorila je trava i nisko raslinje na površini oko sedam hektara.

Sinoć u 22 sata lokaliziran je požar na području Piramitovci, koji je buknuo u 19,45 sati. Gorila je trava i nisko raslinje na površini od 10 ha.

Požar na području Benkovac-Kalanjova Draga-Dobropoljci, koji je buknuo jučer oko 14 sati, ugašen je u 18,45 sati. Izgorila je trava i nisko raslinje na površini oko 15 ha . Požar su uz lokalne vatrogasne snage gasila i dva "canadaira".(Hina) xpp ymć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara