London: Hrvatska predstavila potencijale svoga gospodarstva

HRVATSKA je u četvrtak predstavnicima investicijskih fondova u financijskom središtu Londona predstavila potencijale hrvatskoga gospodarstva, a na toj prezentaciji je sudjelovao i hrvatski ministar vanjskih poslova Miomir Žužul.

"Imali smo vrlo zanimljivu prezentaciju potencijala hrvatskoga gospodarstva", kazao je nakon prezentacije na konferenciji za novinare Žužul.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Jedan od gospodarskih prioriteta hrvatske Vlade je privlačenje izravnih stranih ulaganja u većem broju nego dosad", rekao je ministar Žužul, te istaknuo da su potencijalnim ulagačima u Hrvatsku u Londonu predstavljeni preduvjeti za ulaganja koji uključuju razvojnu strategiju, fiskalnu politiku, te političke uvjete. Predstavnici mogućih investitora u hrvatsko gospodarstvo prema Žužulovim riječima, pokazali su veliko zanimanje.

Hrvatska Vlada, kazao je, nastavit će s rekonstrukcijom nekih državnih poduzeća, te privatizacijom. "Vlada od privatizacije ne želi kratkoročnu korist, nego na nju gleda kao na način pomoći hrvatskome gospodarstvu", zaključio je Žužul.

Hrvatski ministar vanjskih poslova će u četvtak poslije podne otputovati u Berlin, gdje ga u petak očekuju razgovori s njemačkim šefom diplomacije Joschkom Fischerom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara