Londonska policija upozorava: Nova meta terorista su internet caffei

Londonska policija upozorava: Nova meta terorista su internet caffei

Tekst: Z.J.
Foto: AFP

NOVA meta terorističkih napada su internet caffei, upozorila je londonska policija. Prema podacima londonske policije koje je objavio BBC, više ljudi povezanih s terorizmom je posjetilo internet caffee u Londonu te su ondje dogovarali moguće napade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Metropolitanska policija je odlučila potaknuti inicijativu kojom bi se vlasnicima kavana omogućio nadzor nad pregledom sadržaja koji korisnici pretražuju na internetu. Vlasnici koji bi sudjelovali u inicijativi metropolitanske policije u borbi protiv terorizma, imali bi nadzor nad sadržajem koji korisnici pregledavaju te bi na taj način mogli spriječiti ili prijaviti moguće zloupotrebe.

Steven Staples, vlasnik internet caffea u Londonu, rekao je da će, ukoliko to bude potrebno, korisnike upozoravati na nedopuštene sadržaje. "Oblijepit ću prostor upozorenjima i pregledati hard diskove naših računala", rekao je Staples.
Policija je prije četiri godine izvršila veći broj uhićenja, a prošle godine su četiri muškarca uhićena zbog planiranja napada na sedam zrakoplova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara