Londonski muslimani strahuju od odmazde

LONDONSKI muslimani, osuđujući terorističke napade u Londonu, izrazili su zabrinutost zbog moguće odmazde prema muslimanima u Velikoj Britaniji. Predsjednik Muslimanske zajednice u Britaniji Ahmed Sheikh osudio je napade u Londonu, te je izrazio bojazan da će napadi izvrgnuti muslimane odmazdi domaćeg stanovništva.

Sheikh smatra kako će muslimanska zajednica nakon napada biti nesigurnija u Londonu, a osobito je zabrinut za muslimanke koje, poštujući tradiciju, nose tradicionalne marame - hidžabe. One bi zbog prepoznatljivog izgleda mogle biti prva meta odmazde, smatra prvi čovjek muslimanske zajednice u Velikoj Britaniji.

"Osobe koje su ovo učinile, uz šire britansko društvo, su ciljale i muslimansku zajednicu, čime su uništile dobre međusobne odnose koje smo imali. Muslimani sada trebaju biti oprezni, osobito u džamijama, a nadam se da će i policija povećati razinu sigurnosti." - rekao je Sheikh za BBC.

Muslimanski novinar Ahmed Versi izražava stav kako je napadom na području Aldgate East postaje, ciljana jedna od najvećih muslimanskih zajednica u Londonu. Versi je BBC-u potvrdio kako je već primio prijeteći e-mail, te je od gradske policije zatražio dodatno osiguranje i zaštitu džamija i muslimanskih objekata.

"Ne vjerujem da će biti još puno napada, jer su nakon 11. rujna muslimani istupili vrlo snažno, osobito muslimanske vođe, osudivši terorističke napade. Siguran sam da će mnogi muslimani biti također ozlijeđeni u ovim napadima. Jedna od bombi, kod  Aldgatea, je eksplodirala blizu đžamije istočnog Londona koja je smještena u području s mnoštvom muslimana." - zaključuje Versi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara