Londonskog atentatora ispituje u Rimu Scotland Yard

Britanski istražitelji počeli su u ponedjeljak u rimskom zatvoru Regini Coeli ispitivati londonskog atentatora Hamdija Issaca, koji je priznao da je 21. srpnja "zbog demonstrativnih razloga" htio postaviti eksploziv u podzemnoj željeznici u Londonu, a talijanska policija ga je uhitila u Rimu 29. srpnja nakon dojave britanske policije.

Odvjetnica Anotonietta Sonnessa, braniteljica Hamdija Issaca, 27-godišnjeg Etiopljanina, kaže da će braniti tezu da je riječ o "demonstrativnom činu bez namjere ubojstva". Osim dvojice britanskih agenata iz Scotland Yarda, Issaca ispituje i talijanski sudac Domenico Massimo Miceli.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ako se otkrije povezanost Hamdija Issaca s napadima 7. srpnja u londonskoj podzemnoj željeznici, mogao bi biti optužen i u Italiji za smrt Talijanke Benedette Ciaccije u toj eksploziji. U tom bi se slučaju produljilo njegovo izručenje Velikoj Britaniji. Britanska vlada zatražila je od Italije da joj izruči Hamdija Issaca, o čemu će se u Rimu odlučivati 17. kolovoza. Londonski atentator navodno ne želi biti izručen Velikoj Britaniji.

(Hina)xstom ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara