LOUVRE: VELIKI USPJEH S GOTOVO ŠEST MILIJUNA POSJETITELJA

Najveći francuski muzej Louvre protekle je godine ponovno zabilježio odličnu posjećenost s ukupno 5,73 milijuna posjetitelja, što je uprava ocijenila "izvrsnim rezultatom usprkos nepovoljnim okolnostima", priopćeno je u četvrtak iz te ustanove.

Uprava muzeja navodi kao jedan od glavnih razloga tako dobre posjećenosti u 2003. godini uspjeh velike izložbe o Leonardu da Vinciju prošloga proljeća, značajan porast francuskih posjetitelja i to poglavito mladih, te sve bolje ocjene publike.

Od 1.944.500 posjetitelja koji su imali slobodan ulaz u muzej prošle godine, milijun je bilo mlađe od 18 godina.

Od 2. veljače uprava muzeja najavila je porast cijena ulaznica: puna cijena ulaznica iznosit će 8,50 eura (do sada 7,50 eura), a ulaznica s popustom stajat će šest eura (nasuprot dosadašnjih pet) nakon 18 sati ponedjeljkom i srijedom.

Osim toga, iskaznica za mlade "Louvre jeunes" (15 eura za godinu dana) omogućava im besplatan ulaz s prednošću u muzej i na izložbe.

Zajednička ulaznica za "stalan postav i izložbe u dvorani Napoleon", koja će ubuduće koštati 13 po punoj i 11 eura po sniženoj tarifi , odsad će se moći koristiti u istome danu i za ulaz u muzej Eugene Delacroix.

(Hina) dš bnš

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara