LS danas bira novo stranačko vodstvo

NA 4. IZBORNOM saboru Liberalne stranke (LS), koji se danas održava u Zagrebu, izaslanici stranke izabrat će novog predsjednika stranke između dvojice kandidata, dosadašnjeg predsjednika Ive Banca i Vlatka Benašića, osječkog dogradonačelnika.

Govoreći o radu stranke u proteklom dvogodišnjem razdoblju, Ivo Banac je ocijenio da je to za LS bilo razdoblje velikih očekivanja, ali i unutarstranačkog nejedinstva, zbog čega su, kako je rekao, mnogi stranački programi dovedeni u pitanje.

Koaliciju s SDP-om nazvao je pogreškom, jer su zbog nejedinstva u LS-u morali pristati na sve njihove uvjete.

Ivo Banac založio se da predizborni ugovor sa Librom i HNS-om prijeđe u političko ujedinjavanje.

"To je ključno pitanje ovog sabora i o tome će ovisiti budućnost LS-a", rekao je Banac ocijenivši kako je upravo sada pravi politički trenutak za okrupnjavanje liberalno-građanskog centra.

Osim predsjednika LS-a na današnjem saboru izaslanici će izabrati i novo stranačko vodstvo koje će voditi stranku u iduće dvije godine: Predsjedništvo, glavnog tajnika, Središnji odbor, Vijeće časti i Nadzorni odbor.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nastavku sabora predstavit će se kandidati za čelne dužnosti LS-a, a na dnevnom redu bit će i odluke o udruživanju s drugim liberalno-građanskim strankama.

Na saboru LS-a su i gosti iz gotovo svih većih političkih stranaka, osim HDZ-a.

Jozo Radoš (Libra) i Miljenko Dorić (HNS) pozvali su na konsolidiranje liberalnog i građanskog centra, a Hrvoje Vojković iz HSLS-a je naglasio da sa LS-om dijele zajedničku prošlost, ali da bi mogli imati i dobre perspektive u budućnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara