LS: prekategorizirati iločki granični prijelaz u pogranični

Liberalna stranka (LS) Vukovarskosrijemske županije pokrenut će inicijativu za prekategorizaciju međudržavnoga cestovnog graničnog prijelaza u Iloku u pogranični kako bi se ukinuo teretni promet kroz slavonske gradove, izjavio je danas na konferenciji za novinare predsjednik županijskog LSa Josip Dufek.

LS pozdravlja Vladinu odluku da s 1. rujnom zabrani promet Podravskom magistralom teretnih vozila težih od 7,5 tona, rekao je Dufek.

Naglasio je kako, međutim, nije riješeno pitanje teretnih vozila do 7,5 tona, kojih stotine svaki dan prolazi slavonskim gradovima Našicama, Osijekom i Vukovarom. "Kad bi se granični prijelaz u Iloku prekategorizirao u pogranični, carinjenje bi se moralo obavljati na graničnom prijelazu u Bajakovu, pa bi se teretni promet preusmjerio i na autocestu Zagreb - Lipovac", drži Dufek.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Također se založio da se zabrana vožnje teretnih vozila Podravskom magistralom proširi na prometnicu koja Gunju na istoku Vukovarsko-srijemske županije preko posavskih sela i grada Vinkovaca veže s Osijekom i seže do Madžarske.

Konferenciji za novinare nazočio je i potpredsjednik LS-a Zlatko Kramarić koji je izrazio uvjerenje kako bi se LS i Libra mogli ujediniti do kraja godine, o čemu će, kad je riječ o LS-u, odlučiti stranački sabor potkraj listopada.

(Hina) xžd ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara