Lučin: Policajcima koji su dobili parnice s državom morat će se isplatiti naknade

POLICAJCIMA na područjima posebne državne skrbi koji su dobili sudske parnice s državom morat će se isplatiti zaostale naknade na plaće jer je sudska odluka neprijeporna, kazao je u Požegi ministar unutarnjih poslova Šime Lučin.

Objasnio je da je cijeli spor nastao zato što je 1999. tadašnja potpredsjednica Vlade Ljerka Mintas-Hodak protumačila kako se odluka o isplati dodatka za službu državnim službenicima i namještenicima na područjima posebne države skrbi ne odnosi na vojnike i policajce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Mi smo sve do danas na taj način isplaćivali plaću", rekao je, dodavši da su neki policajci koji su radili na tom području pokrenuli spor i dobili ga. Sud je neprijeporan i to će se morati isplatiti, ustvrdio je ministar.

Po njegovim riječima o tome će ovih dana morati raspravljati Vlada jer pogrješno sve ide na Ministarstvo unutarnjih poslova. "Odluku o isplati može donijeti samo Vlada, no donijela takvu odluku ili ne, sud to može ovrhom naplatiti", kazao je Lučin.

Na radnom sastanku s požeškim gradonačelnikom Zdravkom Ronkom i čelnicima Policijske uprave Lučin je iskazao zadovoljstvo dobrim prijamom pokusnog projekta "Policija u zajednici". Zato će se uskoro i prije predviđena roka "kontakt-policajci" naći i na ulicama manjih turističkih mjesta, najavio je Lučin.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara