Lučin u osijeku o blagdanskoj pucnjavi i prevenciji ovisnosti

MINISTAR unutarnjih poslova Šime Lučin nakon današnjeg razgovora s osječkobaranjskim županom Ladislavom Bognarom i načelnikom Policijske uprave Vladom Tuličićem u Osijeku novinarima je izjavio da je ´sigurnosno stanje u Županiji na zavidnoj razini´.

Po njegovim riječima s domaćinima je razgovarao o tome kako da idući blagdani proteknu mirno te o nekim zajedničkim akcijama sprječavanja zlouporabe droge koje bi trebale početi već u siječnju. Objasnio je kako će ove godine policija najstrože kontrolirati pucnjavu za blagdane te da će policija, ´ako se iz bilo kojeg dvorišta ili dijela grada čuje pucnjava iz oružja, doći i podnijeti kaznene prijave´. Također je upozorio da će policija nadzirati prodaju pirotehničkih sredstava.

Glede borbe protiv droge ministar je rekao kako je ´najvažnija prevencija´ te da ´nisu potrebna velika ulaganja da bi se provodila´. Iznio je primjer kako je u nekim zapadnim zemljama smanjen broj najmlađih ovisnika za 20 posto jer su više puta na godinu organizirana kvalitetna predavanja i ´na pravi se način govori o tome pitanju´.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dodao je kako je u državnom proračunu ove godine više novca namijenjeno za borbu protiv ovisnosti, napose za prevenciju u kojoj trebaju sudjelovati svi. U MUP-u još nije odlučeno koliko će novca pripasti Odjelu za borbu protiv ovisnosti, no svakako će ga biti više, kazao je Lučin.

Župan Bognar je istaknuo kako Županija dobro surađuje s policijom.

Ministar Lučin je prijepodne otvorio obnovljenu postaju granične policije na Duboševici u Baranji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara