Lufthansa očekuje dobit veću od 400 milijuna eura

LUFTHANSA je u prvih devet mjeseci tekuće godine koncern Lufthansa ostvario je promet od 13,3 milijardi eura, što je porast od 4,3%. Prihod od prometa porastao je za 6,2% na 10,2 milijarde eura zahvaljujući uspješnom upravljanju kapacitetima i prodajom te višim prosječnim prihodima. Kompanija poslovnu godinu planira završiti s operativnom dobiti većom od 400 milijuna eura.

Ostali prihodi poduzeća povećali su se za 4,9% u odnosu na prošlu godinu na 1,1 milijardu eura. Ovdje su uključeni knjižni prihodi 180 milijuna eura iz prodaje udjela poduzeća Amadeus Global Travel Distribution S.A. i 107 milijuna eura iz prodaje poduzeća Loyalty Partner GmbH.

Drastični porast cijena goriva povećao je troškove poduzeća za 5,3% na 13,8 milijardi eura. U promatranom razdoblju Lufthansa je potrošila ukupno 1,8 milijardi eura za kerozin, što je 550 milijuna eura (42,6%) više nego u istom razdoblju prošle godine.

Lufthansa je u prvih devet mjeseci poboljšala operativni rezultat za 220 milijuna eura na 471 milijun eura. Dobit nakon oporezivanja iznosi 416 milijuna eura, što je 252 milijuna više nego prošle godine.

Operativni cashflow ostao je sa 1,3 milijarde eura na visokoj razini. Ulaganja u iznosu od oko jedne milijarde eura, od čega 501 milijun eura za zrakoplove, plaćena su i ove godine iz cashflow-a.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara